KISA ÜRÜN BİLGİSİ - TEKAN-L 4MG IV ENJEKSIYON İÇIN TOZ İÇEREN FLAKON
1. beşeri̇ tibbi̇ ürünün adi
TEKAN-L 4 mg i.v. enjeksiyon için liyofilize toz içeren flakon
2. kali̇tati̇f ve kanti̇tati̇f bi̇leşi̇m
Etkin madde:
Her bir flakon;
Topotekan.....................................................4 mg (435 topotekan hidroklorür olarak)
Mannitol.....................................................48 mg
Sodyum hidroksit...........................................k.m. (pH 2.5–3.5 için)
Yardımcı maddeler için 6.1 ’e bakınız.
3. farmasöti̇k form
Liyofilize toz içeren flakon
Açık sarıdan, yeşilimsi renge kadar değişebilen renkte, liyofilize kütle.
4. kli̇ni̇k özelli̇kler
4.1 terapötik endikasy onlar
4.2. pozoloji ve uygulama şeklitekan-l’nin ilk kürünün uygulamasından önce, hastaların başlangıç nötrofil sayısı >1500 hücre/mm3 ve trombosit sayısı >100,000 hücre/mm3 olmalıdır. tekan-l’nin (topotekan hidroklorür) önerilen dozu, 21 günlük kürün birinci günü başlamak üzere 5 gün süreyle, 30 dakikada intravenöz infiizyon yolu ile verilen günlük doz 1.5 mg/m2’dir. tümör ilerlemesi bulunmadığında, tümör yanıtı gecikebileceğinden dolayı minimum dört kür önerilmektedir. över kanserine ait klinik çalışmalarda yanıtın ortaya çıkmasının ortalama süresi 9-12 hafta ve küçük hücreli akciğer kanserine ait yapılan dört çalışmada i̇se yanıtın ortaya çıkmasının ortalama süresi 5-7 haftadır. herhangi bir kür sırasında ciddi bir nötropeni vakasına rastlanılırsa, i̇lerleyen kürlerde günlük doz 0.25 mg/m2’ye düşürülmelidir. şiddetli nötropeni vakasında, sonraki kürü takiben (doz indirimine gitmeden önce) alternatif olarak g-csf uygulanabilir. buna kürün 6. gününde başlanır (topotekan uygulamasının tamamlanmasından 24 saat sonra).
Her bir flakon, 4 mi enjeksiyonluk steril su ile kullanıma hazır hale getirilir. Kullanıma hazır hale getirilen çözeltinin gerekli miktarı, intravenöz %0.9 sodyum klorür infuzyonu ya da intravenöz %5 dekstroz infuzyonu içinde uygulamadan önce seyreltilir. Liyofilize formu antibakteriyel koruyucu içermediğinden, hazırlanan çözelti hemen kullanılmalıdır.
Karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir (plazma bilirubin >1.5– <10 mg/dL). Karaciğer yetmezliği olan hastalar 5 gün süreyle üç haftalık 1.5 mg/m2 günlük dozunu tolere edebilirler.
Hafif derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (Clcr 40–60 mL/dk) doz ayarlaması gerekmemektedir. Orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (20–39 mL/dk) günlük dozun 0.75 mg/m2,ye ayarlanması önerilir. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalara verebilmek için yeterli veri bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon:
Veriler sınırlı olduğu İçin çocuklarda kullanımı tavsiye edilmemektedir.
Gerîyatrik popülasyon:
65 yaş üstü hastalar ve daha genç hastalar arasında etkinlik yönünden önemli bir farklılık bu 1 unmamaktad ı r.
4.3. kontrendikasyonlar
TEKAN-L, topotekan veya bileşenlerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kontrendikedir. TEKAN-L hamilelere, süt veren annelere veya ciddi kemik iliği depresyonu olan kişilerde (nötrofîl sayısı 1.5×109/l’den az ve/veya trombosit sayısı 100 × 109/l) kontrendikedir.
4.4. Özel kullanım uyarılan ve önlemleri
Enjektabl TEKAN-L (topotekan hidroklorür) kanser kemoterapi ajanlarının kullanımında deneyimli bir doktorun gözetimi altında uygulanmalıdır. TEKAN-L sitotoksik bir anti-kanser ilaçtır. TEKAN-L diğer potansiyel toksik bileşiklerde olduğu gibi eldiven ve koruyucu elbise giyerek dikey laminar akım olan davlumbaz altında hazırlanmahdır. Eğer TEKAN-L çözeltisi deriye temas ederse, cilt hemen sabun ve su ile yıkanmalıdır. TEKAN-L eğer mukoz membranlara temas ederse hemen su ile yıkanmalıdır.
Hematolojik toksisite doza bağlıdır ve trombosit dahil tam kan hücresi sayımı düzenli olarak izlenmelidir.
Komplikasyonlar yalnızca uygun teşhis ve tedavi imkanlarının hazır olduğu durumlarda gerektiği şekilde tedavi edilebilir. Başlangıç nötrofîl sayısı 1500 hücre/mm3’den daha düşük olan hastalara TEKAN-L uygulanmamalıdır.
Kemik iliği baskılanması, özellikle de ciddi olabilen enfeksiyon ve ölüme yol açabilen nötropeni gelişimini takip etmek için TEKAN-L uygulanan tüm hastalarda sık olarak periferal kan hücresi sayımları yapılmalıdır.
Diğer sitotoksik ilaçlar gibi, TEKAN-L de ciddi miyelosupresyona neden olabilir. Topotekan ile tedavi gören hastalarda miyelosüpresyona bağlı sepsis vakaları rapor edilmiştir (bkz: İstenmeyen etkiler).
Kemik İliği Fonksiyonunun İzlenmesi: TEKAN-L, sadece kemik iliği rezervi uygun olan, başlangıç nötrofıl sayısı en az 1,500 hücre/mm3 ve trombosit sayısı en az 100,000/mm3 olan hastalara uygulanır. TEKAN-L ile tedavi süresince sık olarak periferal kan hücresi sayımlan yapılmalıdır. Nötrofıl sayımı >1,000 hücre/mm3, trombosit sayımı >100,000 hücre/mm3 ve hemoglobin seviyesi 9.0 g/dL değerine düzelinceye kadar (gerekirse transfüzyonla) hastalara tekrar TEKAN-L uygulanmamalıdır. TEKAN-L, sisplatin ile birlikte kullanıldığında ciddi miyelotoksisite rapor edilmiştir.
Başlıca doz sınırlayan toksisite kemik iliği supresyonudur (Özellikle nötropeni): Nö trop eni zamanla birikim göstermez. Topotekanın neden olduğu miyelosupresyona ait aşağıdaki veriler, metastatik över kanseri veya küçük hücreli akciğer kanseri olan 879 hastanın toplu deneyimine dayanır.
Topotekana bağlı nötropeni nötropenik kolitlere neden olabilir. Topotekanla yapılan klinik çalışmalarda nötropenik kolitler rapor edilmiştir. Hastalarda ateşin eşlik ettiği, nötropeni, karın ağrısı, nötropenik kolit ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır.
4. derece nötropeni (<500 hücre/mm3) tedavinin 1. küründe sık görülür (hastaların % 60’ında) ve 7 günlük ortalama sürede bütün kürlerin % 39’unda meydana gelir. En düşük nötrofıl sayımı ortalama 12 günde görülür. Tedaviye bağlı sepsis ve fıbril nötropeni hastaların %23’ünde meydana gelir ve sepsis %1 ’inde ölümle sonuçlanır.
Topotekanın bazıları ölümcül olan interstisyei akciğer hastalığı (ILD) ile ilişkilendirilmiş raporları bulunmaktadır (bkz: İstenmeyen etkiler). Altta yatan risk faktörleri, ILD hikayesi, pulmoner fibrozis, akciğer kanseri, toraksın radyasyona maruz kalması, ve pnömotoksİk ilaç ve/veya kolon stimüle faktör kullanımını içerir. Hastalar ILD’nin baş gösteren pulmoner semptomları (öm; öksürük, ateş, dispne ve/veya hipoksi) yönünden gözetim altında tutulmalıdırlar ve eğer ILD’nin yeni bir tanısı teyit edilmişse, topotekan kullanımından vazgeçilmelidir.
Diğer sitotoksik ilaçlarla kombinasyon şeklinde uygulanacaksa doz ayarlaması gerekli olabilir, (bkz; Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri)
Trombositopeni : 4. derece trombositopeni (<25,000/mm3), hastaların %27’sinde ve kürlerin %9’unda, 5 günlük ortalama sürede meydana gelir. En düşük trombosit sayımı ortalama 15 günde görülür. Kürlerin %4’ündeki hastaların %15’ine trombosit transfüzyonları verilmiştir.
Anemi : 3/4 derece anemi (<8 g/dL) hastaların % 37’sinde ve kürlerin %14’ünde meydana gelmiştir. En düşük ortalama 15. gündedir. Kürlerin % 22’sindekİ hastaların %52’sine transfüzyon gerekmiştir. Toplam tedaviye bağlı ölüm oranı över kanserinde %1 olmuştur. Küçük hücreli akciğer kanserindeki karşılaştırmalı çalışmada TEKAN-L tedavisine bağlı ölüm oranı %5 ve CAV’e bağlı oran ise %4 olmuştur.
TEKAN-L, her 4 mg’lık dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.
TEKAN-L, her dozunda 48 mg mannitol içermektedir. Ancak uygulama yolu nedeniyle herhangi bir uyarı gerektirmemektedir.
4.5. diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
Diğer miyelosupresif sitotoksik ajanlarda olduğu gibi, diğer sitotoksik ajanlarla (örn; paklitaksel, etoposide) kombinasyon halinde kullanıldığında olası miyelosupresyon görülme ihtimali daha fazladır, bu nedenle dozun azaltılması gerekmektedir. Bununla birlikte, platin ajanları (örn: sisplatİn, karboplatin) ile birlikte kullanımında, günde 1 veya 5 doz topotekan dozunun verilip verilmediğine bağlı olarak sekans-ilİşkili bir etkileşim olduğu katidir. Eğer platin ajanı ile birlikte günde 1 topotekan dozu verilirse, günde 5 kez verilen topotekan dozlarına nazaran her iki ilacın daha düşük dozlarının verilmesi gerekmektedir.
Över kanserli 13 hastada İ.V. olarak topotekan (birbirini izleyen 5 gün için 0.75 mg/m2/gün) ve sisplatin (1 günde 60 mg/m2/gün) birlikte uygulandığında, 5 gündeki ortalama topotekan plazma klerensi bir gündeki değerine nazaran hafif olarak azalmıştır. Sonuç olarak, total topotekana sistemik maruziyet, E AA ve Cmaks değerleri olarak, sırasıyla 5 günde %12 artmış (95% CI; 2%, 24%) ve %23 (95% CI; —7%, 63%) artmıştır. Servikal kanserli hastalarda sisplatin (1 günde 50 mg/m /gün) ve topotekan (birbirini takip eden 3 gün için 0.75 mg/ m /gün) ilgili farmakokinetik veri bulunmamaktadır.
Sisplatin ile kombine oral topotekan verilen, yayılmış ve daha önceden kemoterapi almamış küçük hücreli akciğer kanserli hastalarda yapılan randomize bir faz 3 çalışmada, oral topotekan rejimi (5 gün süreyle 1.7 mg/m2/gün) ve i.v. sisplatin (5. günde 60 mg/m2) seçilmiştir.
Topotekan insan sitokrom P450 enzimlerini inhibe etmez. Popülasyon çalışmalarında, granisetron, ondasetron, morfin veya kortikosteroidlerin ortak uygulamalarında (farklı yollarla) topotekanın i.v. uygulamasının farmakokinetiğinde anlamlı bir fark görülmemiştir.
Topotekan, ABCG2 (BCRP) ve ABCB1 (P-glycoprotein)’in her ikisi için de bir substrattır. ABCB1 ve ABCG2 (örn. elacridar)’İn inhibitörlerinin oral topotekan ile birlikte uygulanmasında, topotekana maruziyet artmıştır. İ.V. topotekanın farmakokinetiğine elacridann etkisi, oral topotekana etkisinden daha düşüktür.
Siklosporin A (ABCB1, ABCC1 [MRP-1], ve CYP3A4’nin bir inhibitörüdür.) ile oral topotekan verildiğinde, topotekanın EAA’sı artmıştır.
ABCG2 veya ABCBl’i engellediği bilinen bir ilaç ile birlikte oral topotekan verildiğinde, advers etkiler bakımından hastalar dikkatli bir şekilde izlenmelidir.
Oral uygulamadan sonra topotekanın farmakokinetiği, ranitidinin ortak uygulanması ile genellikle deği şmemektedir.
G-CSF ile birlikte kullanımı nötropeni süresini uzatabilir. Eğer G-CSF kullanılacaksa, tedavi programının 6. gününe kadar (yani TEKAN-L tedavisinin bitiminden 24 saat sonra) başlanmamalıdır.
Faz I çalışmalarında, TEKAN-L sisplatin ile birlikte verildiğinde miyelosupresyon daha şiddetliydi. Bir çalışmada 50 mg/m2 sisplatin ile birlikte 5 gün 1.25 mg/m2/gün TEKAN-L verilmesi sonucunda, 3 hastanın birinde 12 gün nötropeni görüldüğü, ikinci hastanın ise nötropenİk sepsisten öldüğü bildirilmiştir. TEKAN-L ve sisplatin kombinasyonunu güvenli ve etkili bir rejim olarak tanımlayan kesin bir veri bulunmamaktadır.
Veri yoktur.
Pediyatrik popülasyon:
Veri yoktur.
4.6. gebelik ve laktasyongebelik kategorisi d’dir.
TEKAN-L’nin gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.
TEKAN-L gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Klinik öncesi çalışmalarda topotekanın fetotoksik ve embriyotoksik olduğu görülmüştür. Diğer sitotoksik ilaçlar gibi, hamile kadınlara verildiğinde fetal hasarlara neden olabilirler. Bu nedenle hamilelik süresince kontrendikedir. Topotekan ile tedavi esnasında kadınlar hamile kalmamaları konusunda uyarılmalıdırlar. Eğer hamilelik gerçekleştiyse acilen doktorun bu durumdan haberdar edilmesi gerekmektedir.
Emzirme süresince topotekanın kullanımı kontrendikedir.
Veri yoktur.
4.7. araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Eğer devam eden yorgunluk ve asteni durumu varsa araç ve makine kullanımından kaçınılmalıdır.
4.8. i̇stenmeyen etkiler
Över kanserinin tedavisi için i.v. olarak verilen topotekan çalışmalarında, topotekanın uzatılmış kullanımının (6 kürden daha fazla) hematolojik toksisitenin oranındaki artışla alakalı olmadığı görülmüştür. Topotekanla gözlemlenen, kardiyotoksisite, nörotoksisite veya majör organ toksisitesi ile ilgili anlamlı bir kanıt bulunmamaktadır.
Sıklık sınıflandırması aşağıdaki gibidir:
Çok yaygın >1/10
Yaygın >1/100 ve < 1/10
Yaygın olmayan >1.000 ve < 1/100
Seyrek >1/10.000 ve < 1/1.000
Çok seyrek < 1/10.000.
Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor)
Topotekanın klinik çalışmaları placebo kolu içermez, bu nedenle sıklık kategorileri tayin edilirken background oranları hesaplanmamıştır. Bu advers etkilerle ilgili raporların hepsi kullanılmıştır. Endikasyon ve formülasyona göre topotekanın tavsiye edilen standart dozlarında aşağıdaki sıklıklar tespit edilmiştir.
Çok yaygın: Enfeksiyon
Yaygın: Sepsis
Çok yaygın: Anemi, febril nötropeni, lökopeni, nötropeni, trombositopeni
Yaygın: Pansitopeni
Bilinmiyor: Ciddi kanamalar (trombositopeniyle alakalı)
Yaygın: Aşırı duyarlılık reaksiyonları, döküntü
Çok yaygın: Anoreksi (ciddi olabilen)
Seyrek: İnterstisyel akciğer hastalığı
Çok yaygın: D i yare, bulantı, kusma (çoğunlukla ciddi olabilen), * karın ağrısı, konstipasyon ve stomatit
* Topotekanla bağlantılı nötropeninin bir komplikasyonu olan, ölümcül olan nötropenik kolitlerde dahil nötropenik kolit rapor edilmiştir.
Yaygın: Hiperbilirubinemi
Yaygın: Alopesi
Çok yaygın: Asteni, yorgunluk, ateş
Yaygın: Keyifsizlik
Çok seyrek: Ekstravazasyon
4.9. doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımının beklenen ilk komplikasyonları kemik iliği supresyonu ve stomatitir. TEKAN-L ile doz aşımı İçin bilinen bir antidot bulunmamaktadır.
5. farmakoloji̇k özelli̇kler
5.1. farmakodinamik özellikler
Farmakoterapötik grup: Antineoplastik ilaçlar
ATC Kodu: L01XX17
TEKAN-L (topotekan hidroklorür) kamptotesinin semi-sentetik bir türevidir ve topoizomeraz I-inhibitör aktivitesi olan anti-tümör bir ilaçtır.
Topoizomeraz I, DNA’da reversibl tek sarmal kınlımlarını indükleyerek DNA’nın ekseni etrafındaki gerilimi ortadan kaldırır. Topotekan, topoizomeraz I-DNA kompleksine bağlanır ve tek sarmal kınlımlarını engeller. Topotekanın sitotoksisitesinin, DNA sentezi esnasında topotekan, topoizomeraz I ve DNA tarafından oluşturulan tersiyer kompleks ile replikasyon enzimleri etkileştiğinde meydana gelen çift sarmal DNA hasarına bağlı olduğu düşünülmektedir. Memeli hücreleri, bu çift sarmal kınlımlarını yeterli şekilde tamir edememektedirler.
5.2. farmakokinetik özellikler
Genel özellikler
Emilim:
İ.V. formları için uygulanabilir değildir.
Dağılım:
Topotekan yüksek bir dağılım hacmine sahiptir ki (yaklaşık 132 L) bu değer yaklaşık olarak total vücut sıvısının 3 katı kadardır.
Topotekanın farmakokinetiği, kanser hastalarına 30 dakikalık bir infüzyon halinde 0.5 – 1.5 mg/m2 dozunda uygulanarak saptanmıştır. Topotekan 2–3 saat olan terminal yarı-ömrü ile multieksponansiyel farmakokinetik gösterir. Eğri altındaki alan (area under the curve – AUC) yaklaşık doz ile orantılıdır. Topotekan plazma proteinlerine yaklaşık % 35 oranında bağlanır. Plazma klerensi ve dağılım hacminin erkeklerde, kadınlardan azda olsa daha yüksek olduğu bulunmuştur. Bununla birlikte, farklılıkların vücut yüzey alanı farklılıkları ile benzer olduğu görülmüştür.
Bivotransformasyon:
Topotekan inaktivasyonundaki majör yol, pH değerine bağlı ve reversibl olarak inaktif karboksilat formunun halkasının açılmasıdır.
Metabolizma topotekan eliminasyonunun %10 için açıklanır. N- desmetil metaboliti, feçeste, plazmada ve idrarda bulunmuştur. İ.V. uygulamadan sonraki metabolit: ana ilaç EAA oranı, total topotekan ve topotekan laktonun her ikisi de % 10"dan daha azdır. Topotekanın O- glukuronid ve N-desmetil metabolitleri idrarda tespit edilmiştir. în vitro olarak, topotekan ne İnsan sitokrom P450 enzimlerini CYP1A2, CYP2A6, CYP2C8/9, CYP2C19, CYP2D6, CYP2E, CYP3A, veya CYP4A ne de sitosolik enzimler dihidroprimidine dehidrogenez veya ksantin oksidazı inhibe etmez.
Eliminasyon:
İnsanlarda, dozun yaklaşık % 30’u idrarla atılır ve topotekanın atılımını tayinde renal klerens önemli bir yer tutar. (Özel popülasyonlara bakınız.)
İ.V. topotekan ile yapılan ve yaş, kilo v.b. faktörleri içeren bir popülasyon çalışmasına göre klerenste anlamlı etki yoktur.
5.3. klinik öncesi güvenlilik verileritopotekanın karsinojenez potansiyeli üzerine çalışılmamıştır. diğer sitotoksik ajanların birçoğuyla ortak olarak, ve etki mekanizmasından sonuçla, topotekan in vitro olarak meme hücreleri ve in vivo olarak fare kemik iliği hücreleri üzerine genotoksiktir.
Karsinojenez, Mutajenez, Fertilitenin Bozulması: Topotekanın karsinojenite testi yapılmamıştır. Ancak topotekanın memeli hücreleri için genotoksik olduğu bilinmektedir ve olası karsinojeniktir. Topotekan, L5178Y sıçan lenfoma hücrelerine mutajenik ve metabolik aktivasyonu olan veya olmayan insan lenfosit kültürlerine kİastojeniktir. Aynı zamanda sıçan kemik iliğine de klastojenik olmuştur. Topotekan bakteri hücrelerinde mutasyona sebep olmamıştır.
Diğer sitotoksik ilaçlarda olduğu gibi, insanlara İ.v. olarak verilen dozdan(1.5 mg/m2/gün) daha az dozlarda verildiğinde sıçanlara (0.59 mg/m2/gün) ve tavşanlara (1.25 mg/m2/gün) topotekanın fetal-embriyo toksisiteye neden olduğu gösterilmiştir. 0.59 mg/m2/günTük bir doz sıçanlarda teratojeniktir (genelde etkiler göz, beyin, kafatası ve vertebra üzerinedir).
6. farmasöti̇k özelli̇kler
6.1 yardımcı maddelerin listesi
Tartarik asit
Mannitol
Sodyum hidroksit
Hidroklorik asit
6.2 geçimsizlikler
Bilinmemektedir.
6.3 raf ömrü
Açılmamış flakon: 24 ay
Açılmış flakon: Hemen steril su ile çözülmelidir. Çözeltinin gerekli miktarı hemen % 0.9 NaCl veya % 5 Dekstroz içinde seyreltilmesi gereklidir.
Seyreltilmiş çözelti: 25°C’ nin altında 24 saat stabİldİr.
6.4 Saklamaya yönelik Özel uyarılar
TEKAN-L, 25°C altında ışıktan uzak bir yerde orijinal ambalajında saklandığı takdirde ambalaj üzerinde belirtilen tarihe kadar stabildir. Flakonlar koruyucu ihtiva etmediği için, kullanıma hazır hale getirildikten sonra içerikler hemen kullanılmalıdır.
İnfuzyon için seyreltilerek kullanıma hazır hale getirilen TEKAN-L 25°C’nin altında normal ortamdaki ışıkta 24 saat stabildir.
İşıktan uzak bir yerde orijinal ambalajında, 25C°’nin altında oda sıcaklığında saklayınız.
6.5 ambalajın niteliği ve içeriği
Her kartonda, koruyucu blister seperatör bromobutil lastik tıpa ve flip-ofT alüminyum kapakla kapatılmış 1 adet tip I cam flakon bulunmaktadır.
6.6 beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’5 ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri”ne uygun olarak imha edilmelidir.
Hazırlanması
Kullanılmadan önce hızlı bir şekilde dİlüe edilmelidir.
Topotekan 4 mg’lık flakonlar 4 mİ steril enjeksiyonluk su ile kullanıma hazırlanmalıdır. Kullanıma hazır hale getirilen çözeltinin gerekli miktarı, intravenöz %0.9 sodyum klorür infüzyonu ya da intravenöz %5 dekstroz infüzyonu içinde uygulamadan önce seyreltilir ve final konsantrasyonları 25–50 mikrogram/ml arasında olan infuzyonların elde edilmesi istenir. Antikanser ilaçlarının uygun bir şekilde hazırlanması ve imha edilmesi için;
İlaçların hazırlanması için personellerin yetiştirilmesi, Hamile olan personellerin bu ilaçla çalışmanın dışında bırakılması, İlacı hazırlayan personelin koruyucu kıyafet giymesi (maske, eldiven, gözlük) Uygulama veya imha için gerekli tüm malzemelerin hazır bulunması Kazara deri veya gözlerle temas halinde acilen bol miktarla suyla tedavi edilmesi gerekmektedir.7. ruhsat sahi̇bi̇
Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş.
Pak İş Merkezi Prof. Dr. Bülent Tarcan Sok.
No: 5/1 34349 Gayrettepe – İstanbul
Tel: 0212 337 38 00
Faks: 0212 337 38 01
8. ruhsat numarasi
250/29
9. i̇lk ruhsat tari̇hi̇ / ruhsat yeni̇leme tari̇hi̇
İlk ruhsat tarihi: 18.04.2013
Ruhsat yenileme tarihi: