KISA ÜRÜN BİLGİSİ - OLECEF PLUS 200/125MG FILM KAPLI TABLET
1. beşeri̇ tibbi̇ ürünün adi
OLECEF PLUS 200/125 mg film kaplı tablet
2. kali̇tati̇f ve kanti̇tati̇f bi̇leşi̇m
Her bir film kaplı tablette 200 mg sefiksime eşdeğer 223,815 mg sefîksim trihidrat ve 125 mg klavulanik aside eşdeğer 297,876 mg potasyum klavulanat: avisel (1:1) bulunmaktadır.
Lesitin (soya)(E322) 0,455 mg
Yardımcı maddeler için 6.1 ’e bakınız
3. farmasöti̇k form
Film tablet
Beyaz renkli, bikonveks, ucu düz, oblong, çentikli film kaplı tabletler
4. kli̇ni̇k özelli̇kler
4.1 terapötik endikasyonlar
4.2 pozoloji ve uygulama şekliyetişkinler, adolesanlar ve 10 yaşın üzerindeki çocuklarda (> 50kg):
Ağızdan uygulanır.
Tabletler yeterli miktarda su ile yutulmalıdır.
Emilİmi arttırmak için OLECEF PLUS film kaplı tabletin yemek başlangıcında alınması önerilir.
OLECEF PLUS böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılabilir. Kreatinin klerensi 60 mL/dak ve daha yüksek olan hastalara normal doz verilir. Kreatinin klerensi 21–60 mL/dak olan hastalara standart doz aralığında günlük standart dozun %75’i verilir. Kreatinin klerensi 20 mL/dak’nın altında olan veya devamlı ayaktan periton diyalizi uygulanan hastalara standart doz aralığında, günlük standart dozun yansı verilir. Hemodiyaliz ya da periton diyalizi ilacın vücuttan belirgin miktarlarda temizlenmesini sağlamaz.
Yetişkin hastalarda kreatinin klerensi (KLkt), aşağıdaki formül kullanılarak ölçülebilir. Hesaplamaların geçerli olabilmesi için serum kreatinin seviyeleri böbrek fonksiyonunun kararlı durumunu yansıtmalıdır.
Kreatinin Klerensİ= Vücut ağırlığı (kg) x (‚140-yaş‘)
72 x serum kreatinin (mg/dL)
Kadın hastalarda yukarıdaki formüle göre bulunan değer 0.85 ile çarpılmalıdır.
Karaciğer yetmezliği olan hastalarda OLECEF PLUS kullanımına dair yeterli bilgi bulunmamaktadır.
Çocuklar İçin önerilen sefıksim dozu günde 8 mg/kg’dır. Günlük tek doz olarak veya günde iki defa 12 saat arayla 4 mg/kg verilebilir:
6 ay – 10 yaş arası çocuklarda sefıksim ve klavulanik asit kombinasyonun oral süspansiyon formunun kullanımı önerilir.
10 yaşından büyük veya vücut ağırlığı 50 kg’m üstünde olan çocuklar tavsiye edilen yetişkin dozu ile tedavi edilmelidir.
6 ayın altındaki çocuklarda sefıksimin etkinliği ve güvenilirliği kanıtlanmamıştır.
Yaşlı hastalarda yetişkinlerle aynı doz uygulanabilir. Böbrek yetmezliği olan hastalarda böbrek fonksiyonu değerlerine göre doz ayarı yapılmalıdır.
4.3 kontrendikasyonlar
OLECEF PLUS sefıksime, diğer sefalosporinlere, klavulanik aside ya da İlacın içeriğindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Çapraz alerji için bölüm 4.4’e bakınız.
OLECEF PLUS soya yağı ihtiva eder. Fıstık ya da soyaya alerjisi olan hastalar, bu tıbbi ürünü kullanmamalıdır.
4.4
Astımlı veya alerjik diyatezli hastalarda beta laktam antibiyotikler kullanılacağı zaman, dikkatli olunmalıdır. Bu tip hastalarda hipersensitivite sıklıkla görülebilir.
Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda sefıksim kullanımında dikkatli olunmalıdır.
Bir kalsiyum kanal blokörü olan nifedİpin, sefiksimin biyoyararlılığını %70 oranına kadar arttırabilir.
Geniş spektrumlu antibiyotik kullanımına bağlı olarak psödomembranöz kolit bildirilmiştir. Bu nedenle antibiyotik kullanımı sırasında veya sonrasında, şiddetli diyare görülen hastalarda psödomembranöz1 kolit olasılığı dikkate alınmalıdır. Sefiksim kullanımına bağlı psödomembranöz kolit görülmesi durumunda, İlaç kesilmeli ve uygun önlemler alınmalıdır. Peristaltizmi inhibe eden ajanlar kullanılmamalıdır.
Yüksek dozda sefiksim uygulanan uzun süreli tedavilerde böbrek fonksiyonları, karaciğer fonksiyonları ve kan sayımı değerleri takip edilmelidir.
Uzun süreli antibiyotik tedavisi gören hastalar, dirençli bakteri veya mantar enfeksiyonları gelişme olasılığına karşı gözlenmelidir.
Sefiksim preparatları ve aminoglikozit antibiyotikler, polimiksin B, kolistin veya yüksek doz kıvrım diüretikleri (ör: furosemid) ile kombine tedavi böbrek bozukluğuna sebep olabileceğinden dolayı, bu tip tedavilerde böbrek fonksiyonları dikkatle takip edilmelidir. Özellikle böbrek fonksiyonlarında bozukluk olan hastalar yakından izlenmelidir.
Başka ilaçlara aşırı duyarlı oldukları bilinen hastalarda OLECEF PLUS dikkatli kullanılmalıdır. Özellikle penisilinlerle sefalosporinler arasında kısmi çapraz-aleıji olduğu bilindiğinden, penisiline alerjisi olan hastalarda sefalosporin kullanırken dikkatli olunmalıdır. Her iki gruba giren ilaçlara bağlı olarak alerjik ve anafîlaktik reaksiyonlar bildirilmiştir. OLECEF PLUS kullanımı sırasında alerjik bir reaksiyon görülürse, ilacın ahmına son verilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır.
Şiddetli gastrointestinal bozukluğu olan hastalarda yeterli absorbsiyon sağlanamayabileceğinden, OLECEF PLUS tedavisinden kaçınılmalıdır. Bu durumda, uygun bir antibiyotikle parenteral tedavi tavsiye edilir.
Not: Stafılokoklar sefiksime dirençli olduğundan, kanıtlanmış stafılokokal enfeksiyonlarda sefiksim tedavisi uygulanmamalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin etkileşim çalışmasıyla ilgili herhangi bir veri yoktur.
Pediyatrik popülasyona ilişkin etkileşim çalışmasıyla ilgili herhangi bir veri yoktur.
4.5 diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
Birlikte kullanım:
Potansiyel nefrotoksik maddeler (aminoglikozit antibiyotikler, kolistin, polimiksin, viomisin gibi) ve güçlü etkili diüretikler (etakrinik asit, furosemid gibi) böbrek fonksiyon bozukluklarında artışa yol açar.
Bir kalsiyum kanal blokörü olan nifedipin, sefîksimin biyoyararlıhğını %70 oranına kadar arttırabilir.
Sefiksim oral kontraseptiflerin etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle hormonal olmayan ek bir kontraseptîf yöntem uygulanması tavsiye edilir.
Sefiksim ve kumarin antikoagülanlarm birlikte kullanımında, izole vakalarda kanama ile beraber ya da kanama olmaksızın protrombin zamanında uzama bildirilmiştir. Bu gibi vakalarda pıhtılaşma parametreleri izlenmelidir.
Probenesid diğer beta laktam antibiyotiklere etki ettiği gibi, OLECEF PLUS’ın da renal atıhmını İnhibe ederek E AA’sini ve doruk plazma seviyelerini arttırır ve görünen eliminasyon yarı ömrünü uzatır.
Eğer probenesidin OLECEF PLUS kullanımı sırasında alınması gerekiyorsa, OLECEF PLUS atımından en az 2 saat önce veya sonra alınmalıdır.
Diğer etkileşimler:
Redüksiyon metotlarını kullanan idrar şeker testleri hatalı pozitif reaksiyon gösterebilir. Bununla beraber enzimatik metotlarda bu durum gözlenmez.
4.6 gebelik ve laktasyongebelik kategorisi: b’dir.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda OLECEF PLUS’ın kullanımına ait klinik veri mevcut değildir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim İle ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3).
Bununla birlikte gebelerde henüz yeterli kontrollü çalışmalar gerçekleştirilmemiş olduğundan, yarar/risk oranı göz önüne alınarak uygulanmalıdır.
OLECEF PLUS anne sütüne geçebileceğinden, emzirme döneminde bebeğe olası etkileri göz önüne alınarak dikkatli kullanılmalıdır.
Sefiksim, sıçanlarda insan terapötik dozunun 125 katına kadar olan dozlarda fertilite ve üreme yeteneğini etkilememiştir.
4.7 araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
OLECEF PLUS’m araç ve makine kullanımı üzerine Önemli bir etkisi bulunmamaktadır,
4.8 i̇stenmeyen etkiler
OLECEF PLUS kullanımına bağlı yan etkiler, görülme sıklığına göre aşağıda belirtilmektedir.
Çok yaygın (>1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
Seyrek: Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi uzun süreli kullanım, dirençli bakteri veya mantarların neden olduğu sekonder süperenfeksiyonlara yol açabilir.
Seyrek: Eozİnofîli
Çok seyrek: Kan değerlerinde değişmeler (ör: lökopeni, agranülositoz, pansitopenİ, trombositopeni). Bu değişiklikler tedavi kesildikten sonra normale döner. Pıhtılaşma bozukluğu, hemolitik anemi.
Seyrek: Sefiksimin oral alimim takiben, intravenöz ve intramusküler uygulamaya kıyasla daha seyrek görülmekle beraber, anafilaktik şok da dahil olmak üzere çeşitli derecelerde hipersensitivite reaksiyonları görülmüştür.
Bildirilen ciddi akut hipersensitivite reaksiyonları: Yüz ödemi, dilde şişme, larenksde şişme ile beraber soluk alma güçlüğü, kalp çarpıntısı, hipotansiyon. Bunlardan herhangi biri meydana geldiği takdirde, derhal tıbbi müdahale gerekmektedir.
Çok seyrek: Serum hastalığına benzer reaksiyonlar
Yaygın olmayan: Baş ağrısı
Seyrek: Baş dönmesi
Çok seyrek: Geçici hiperaktivite
Diğer sefalosporinlerde olduğu gibi, konvulsif atakların görülme eğiliminde artış olasılığı göz ardı edilmemelidir.
Yaygın: Yumuşak dışkı ve diyare
Yaygın olmayan: Mide ağrısı, sindirim güçlüğü, bulantı, kusma
Seyrek: İştahsızlık, gaz
Çok seyrek: Psödomembranöz kolit
Günlük doz tek seferde alındığı takdirde, yukarıdaki yan etkilerin görülme sıklığında artış görülebilir.
Yaygın olmayan: Serum karaciğer enzimlerinde reversibl yükselmeler (transaminaz, alkalin fosfataz)
Çok seyrek: Hepatik, kolestatik sarılık
Yaygın olmayan: Raş (eritem, eksantem)
Seyrek: Pruritus, mukoz membran enflamasyonu
Çok seyrek: Eritema eksüdatif multiform, Lyell sendromu
Seyrek: Serum üre konsantrasyonlarında geçici artış
Çok seyrek: Serum kreatİnin konsantrasyonlarında geçici artış, interstisyel nefrit
Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması:
I
Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir.
(; e-posta: ; Tel: O 800 314 00 08; Faks: 0 312 218 35 99)
4.9 doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımı durumunda semptomatik tedavi yapılır. Hemodiyaliz veya peritonal diyaliz ile, belirgin miktarda ilaç vücuttan uzaklaştırılamaz. Sefİksimin spesifik bir antidotu yoktur.
5. farmakoloji̇k özelli̇kler
5.1 farmakodinamik özellikler
Farmakoterapötik grup: Üçüncü kuşak sefalosporinler
ATC kodu: J01DD08
Sefıksim, yapı, bakteriyel spektrum ve beta-laktamaz dayanıklılığı sefotaksim tipi 3. kuşak parenteral sefalosporinlere benzeyen oral bir sefalosporin antibiyotiğidir. Sefiksimİn hem gram pozitif hem de gram negatif bakterilere karşı bakterisid etki gösterdiği ve klinik olarak beta laktamazlara yüksek derecede dayanıklı olduğu bildirilmiştir. Sefıksim etkisini bakteri hücre duvarı sentezini inhibe ederek göstermekle beraber, antibakteriyel spektrumu 3. kuşak parenteral sefalosporinler kadar geniş değildir.
Klavulanîk asit, sefalosporin ve penisilinlere dirençli mikroorganizmalarda sıklıkla karşılaşılan geniş spektrumdaki beta-laktamaz enzimlerini inaktive etmektedir. Klavulanik asit, özellikle direnç gelişiminde etkili olan plazmid aracılı beta-laktamazlara karşı iyi bir aktiviteye sahiptir. Genel olarak kromozomal aracılı tip 1 beta-laktamazlara karşı etkinliği ise daha düşüktür. Klavulanik asidin OLECEF PLUS formülasyonundaki varlığı, sefiksimi beta-laktamaz enzimlerince parçalanmaktan korur ve sefiksimin etki spektrumunu normalde dirençli olan çok sayıda bakteriyi de içine alacak şekilde genişletir.
Eşik Değer 1
Sefiksim için CLSI (Cİİnİcal Laboratory Standards Instİtute) tarafından tanımlanan MIC (pg/mL) eşik değerleri, aşağıda belirtilmektedir:
-Enterobacteriaceae‘. Duyarlı < 1.0 pg/mL orta duyarlıkta 2.0 gg/ml dirençli > 4.0 pg/ml
-Haemophilus türleri: Duyarlı < 1.0 pg/mL
-Neisseria gonorrhoeae: Duyarlı < 0.25 pg/mL
Streptococcus pneumoniae ve diğer Streptococcus türleri, Enterococcus türleri, Staphylococcus türleri, Pseudomonas aeruginosa ve diğer non-Enterobacteriaceae için, CLSI tarafından tavsiye edilmiş sefiksim eşik değerleri bulunmamaktadır. S. pneumoniae için < 1.0 pg/mL duyarlılık eşik değeri, standart doz uygulamasına bağlı farmakodinamik ve farmakokİnetik parametrelerden elde edilir. Bununla beraber S pneumoniae'rûn sefiksime duyarlılığı penisilin duyarlılığı kullanılarak saptanabilir.
Duyarlılık
Direncin yaygınlığı coğrafi yapıya ve seçilen türlere göre değişkenlik gösterebilir ve özellikle şiddetli enfeksiyonların tedavisinde direnç üzerine lokal bilgi istenir.
Ajanın faydası en azından bazı enfeksiyon tiplerinde şüpheli ise, direncin lokal yaygınlığına göre gerekliyse uzman tavsiyesi alınabilir.
Çoğunlukla duyarlı türler
Gram-pozitif aeroblar
Staphylococcus pyogenes
Staphylococcus agalactiae
Gram-negatif aeroblar
Escherichia coli*
Haemophilus influenzae*
Haemophilus parainfluenzae
Moraxella catarrhalis '
Neisseria gonorrhoeae*
Proteus vulgaris
Salmonella typhi*
Kazanılan direncin problem olabileceği türler
Gram-pozitif aeroblar
Streptococcus pneumoniae
Staphylococcus aureus
Gram-negatif aeroblar
Citrobacter diversus
Citrobacter freundii
Enterobacter aerogenes
Enterobacter cloacae
Klebsiella pneumoniae
Klebsiella oxytoca
Morganella morganii
Providencla rettgeri
Providencia stuartii
Dirençli türler
Gram-pozitif aeroblar
Enterococcus türleri
Gram-negatif aeroblar
Acinetobacter türleri
Escherichia coli (ESBL pozitif)
Flavobacterium türleri
Klebsiella türleri (ESBL pozitif)
Legionella türleri
Listeria monocytogenes
Pseudomonas türleri
Stenotrophomonas maltophilia
Anacroblar______________________________________________
Bacteroides türleri
Clostridium türleri
Fusobacterİum türleri
Peptostreptococcus türleri
Diğerleri
Chlamydia türleri
Flavobacterİum türleri !
* Kabul edilmiş klinik endİkasyonlarda, duyarlı izolatlarda klinik etkinliği gösterilmiştir.
Diğer bilgiler
Penisiline duyarlı S pneumoniae izolatlan sefîksİme de duyarlı olarak değerlendirilebilir.
Geniş spektrumlu beta-laktamaz üreten (ESBL) Klebsiella türleri ve E.coli suşlan in vitro duyarlılık göstermesine rağmen, sefalosporin tedavisine klinik olarak direnç gösterebilir. Metisiline dirençli Staphylococcus aureus ve koagülaz-negatif stafilokoklara karşı (MRS) tüm sefalosporinler in vitro etkinlik gösterebilir, ancak klinik olarak etkili değildir ve izolatlar dirençli olarak rapor edilmelidirler. Aynı şekilde Enterococcus türleri için sefalosporinler in vitro etkinlik gösterebilirler, fakat klinik olarak etkili değildirler ve izolatlar dirençli olarak rapor edilmelidirler.
5.2 farmakokinetik özelliklersefiksim, semisentetik bir sefalosporin antibiyotiğidir. klavulanik asit, streptomyces clavuligaris’ten elde edilen klavam türevi beta-laktamaz inhibitörü bir antibiyotiktir.
Emîlim :
Sefiksim oral yoldan alındığında kolaylıkla absorbe olur. 400 mg sefıksimin oral uygulamasından 3 — 4 saat sonra ortalama maksimum serum konsantrasyonları 2.5 – 4.9jıg/ml olarak bildirilmiştir.
200 mg sefiksim uygulamasından sonra ortalama maksimum serum konsantrasyonları 1.49 — 3.25 pg/ml arasındadır.
Klavulanik asit oral uygulama sonrasında hızla ve iyi absorbe olur. Klavulanik asit %75 biyoyararlanım oranına sahiptir. Yapılan çalışmalarda klavulanik asidin yemek başlangıcında alınmasının, absorbsiyonunu önemli ölçüde arttırdığı saptanmıştır. Yetişkinlerde oral yoldan 125 mg klavulanik asit verilmesinin ardından, klavulanik asidin 50–60 dakika sonra maksimum serum konsantrasyonuna (3–5 mg/L) eriştiği tespit edilmiştir.
Dağılım :
Sefiksim serum proteinlerine yaklaşık %65 oranında bağlanır.
Sefiksimin doku ve vücut sıvılarındaki konsantrasyonu aşağıda belirtilmektedir:
4 mg/kg uygulamadan 5 saat sonra sağ bademcikte ortalama 0.74 gg/g, sol bademcikte ortalama 0.53 gg/g
Akciğerde; 200 mg uygulamadan 7.8 saat sonra ortalama 0.99 gg/g, 400 mg uygulamadan sonra 1.76 gg/g
Günde iki kez bir kaç gün boyunca 100 mg uygulamadan 2–3 saat sonra, kulak akıntısında > 1 gg/mL
200 mg uygulamadan 2–3 saat sonra nazal sinüs mukoz membranmda 1.2–1.4 pıg/g, 100 mg uygulamadan sonra balgamda 0.02–0.05 gg/mL
Klavulanik asit’in proteinlere bağlanma oranı ise %22–30’dur. Klavulanık asit akciğerler, idrar, plöral ve peritoniyal sıvılar İçinde dağılır.
Bi votransformasyon :
Sefiksimin metabolize olduğuna dair kanıt yoktur.
Klavulanik asit kapsamlı bir şekilde metabolize edilir, ancak mekanizması tam olarak aydınlatılmamıştır, Klavulanik asit insanda 2,5-dihidro-4-(2-hidroksietil)-5-okso-lH-pİrol-3-karboksilik asid ve l-amino-4-hidroksİ-bütan-2-on’a metabolize olur.
Eliminasyon:
Sefiksimin eliminasyon yan ömrü 2–4 saat arasındadır ve doz ya da formülasyona bağlı değildir.
200–400 mg’lık oral dozu takiben 24 saat içerisinde sefiksim, %10 –20 oranında değişmemiş ilaç olarak idrarla atılır. Bu miktar resorbe edilen ilacın %50–55’inc eşdeğerdir.
Klavulanik asit glomerular filtrasyona uğrayarak idrarla atılır. Renal fonksiyonu bozuk olan hastalarda, İlacın plazma yan ömrü de o düzeyde uzar. Bu gibi hastalarda, dozun hastanın durumuna göre ayarlanması gerekir.
Doğrusallık/Doğrusal olmayan durum:
Sefiksimin 200 mg ile 2000 mg arasındaki doz almalarında, kan serumundaki doruk konsantrasyonun ve serum konsantrasyonları eğrisi altında kalan alan (EAA) doğrusal bir artış gösterir.
Geriyatrik popülasyon:
Yaş, ilacın farmakokinetik özelliklerini önemli ölçüde etkilemez.
5.3 Klinik öncesi giîvenlilik verileri
Sefıksimin akut toksisitesi düşüktür. Parenteral uygulamadan sonra LD50 değerleri 3.5 – 10 g/v.a.’ya ulaşır ve oral uygulamadan sonra genellikle 10 g/v.a maksimum dozları tolere edilir.
Tekrarlanan uygulamalar sonrasında toksisite üzerine yapılan araştırmalarda, gastrointestinal sistem ve böbreklerde ilaçla ilişkili etkiler görülmüştür. Sefıksim, diğer sefalosporinler gibi potansiyel nefrotoksik olarak sınıflandırılır.
Üç haftalık köpeklere 5 hafta boyunca oral olarak 400 mg/kg/gün uygulanan sefıksim, böbreklerin tübül epitelinde nekroza yol açmıştır. Bu çalışmada 100 mg/kg/gün toksik olmayan doz olarak saptanmıştır ki, bu doz yaklaşık 15 defalık terapötik doza eşdeğerdir. Yetişkin köpeklerde nefrotoksisi tenin histolojik belirtileri, 14 gün’lük 1 g/kg/gün i.v. dozdan sonra görülmüştür.
Bir yıl boyunca 1 g/kg/gün sefıksim uygulanan sıçanlarda, renal ağırlık azalması ve proteinüri ile kronik nefropati meydana gelmiştir. Yalnızca bir bulguda antibiyotikler için tipik olan körbarsak genişlemesi tanımlanmıştır.
Tavşanlarda sefıksim düşük dozlarda bile toksik etki göstermiştir. Bu durum başlıca türlere özgü gram pozitif barsak florası hasarıyla alakalıdır.
Sıçan, fare ve tavşanlar üzerinde yapılan çalışmalarda teratojenik etki görülmemiştir. Sıçanlarda perinatal veya postnatal gelişim ve fertilite üzerine bir etki gözlenmemiştir.
Sefıksim plasentaya geçer. Göbek bağındaki konsantrasyon, matemal serum konsantrasyonunun 1/6 –1/2’sidir. Sefıksimin anne sütüne geçtiğine dair bir kanıt bulunmamaktadır.
In-vitro ve in-vivo mutajenite testleri negatiftir. Bundan dolayı insanlarda sefıksimin mutajenik etkisi dikkate alınmaz.
6. farmasöti̇k özelli̇kler
6.1 yardımcı maddelerin listesi
Kalsiyum hidrojen fosfat dıhidrat
Mikrokristalin selüloz (Avicel pH 102)
Starch 1500
Magnezyum stearat
Opadry II White 85G18490
İçeriği: Titanyum dioksit (El71), Polİvİnil alkol, Talk, Makrogol/PEG 3350, Lesitin (soya)(E322)
6.2 geçimsizlikler
Bilinen herhangi bir geçimsizliği bulunmamaktadır,
6.3 raf ömrü
24 ay
6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler
25 °C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
6.5 Ambalaj niteliği ve içeriği
20 film kaplı tablet PVC / PE / PVDC Şeffaf- Alüminyum folyo blister ve karton kutuda kullanma talimatı ile beraber ambalajlanır,
6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”’ne uygun olarak imha edilmelidir,
7.
Celtis İlaç San. ve Tîc. A.Ş.
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü
Teknoloji Geliştirme Bölgesi
Esenler/İSTANBUL
Tel: 0 850 201 23 23
Faks: 0 212 482 24 78
e-mail: