Ilac kullanma talimatı Ana menüyü aç

CEFIZOX 500 MG IM ENJEKSIYON IÇIN TOZ İÇEREN FLAKON - kisa ürün bi̇lgi̇si̇

Etken madde içeren ilaçlar :

Dostupné balení:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ - CEFIZOX 500 MG IM ENJEKSIYON IÇIN TOZ İÇEREN FLAKON

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. beşeri̇ tibbi̇ ürünün adi

CEFİZOX 500 mg IM Enjeksiyon için toz içeren flakon

2. kali̇tati̇f ve kanti̇tati̇f bi̇leşi̇mi̇

Her flakonda 500 mg seftizoksim aktivitesine eşdeğer miktarda seftizoksim sodyum bulunur.

Her çözücü ampulde 2 mİ enjcksiyonluk suda % 0.5 lidokain hidroklorür ve sodyum hidroksit (pH= 5.0–7.0’ye ayarlayacak miktarda) bulunur.

3. farmasöti̇k formu

Enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz içeren flakon.

4. kli̇ni̇k özelli̇kleri̇

4.1 terapötik endikasyonu

CEFİZOX. aşağıda sıralanan mikroorganizmaların duyarlı suşlarınm etken olduğu enfeksiyonların tedavisinde etkilidir.

Alt solunum yolu enfeksiyonları

Etken mikroorganizmalar: Streptococcus spp. (S pneumoniae (D pneumoniae) dahil, enterokoklar hariçtir.), Klebsiella spp. Proteus mirabilis, Escherichia coli, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Siaphylococcus aureus (Penisilinaz üretenler ve üretmeyenler dahil), Serratia spp., Enterobacter spp., Bacteroİdes spp.

İdrar yolu enfeksiyonları

Etken mikroorganizmalar: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyenler dahil), Escherichia coli, Pseudomonas spp. (P aeruginosa dahil), Proteus mirabilis, P vulgaris, Providencia rettgeri (Proteus rettgeri), Morganella morganii (Proteus morganii), Klebsiella spp., Serratia spp. (Serratia marcescens dahil), Enterobacter SPP-

Gonore

Neİsseria gonorhoeae' nin etken olduğu komplikasyonsuz servikal ve üretral gonore.

Karın-içi Enfeksiyonlar

Etken mikroorganizmalar: Escherichia coli, Stahylococcus epidermidis, Streptococcus spp., (enterokoklar hariç), Enterobacter spp. Bacteroİdes spp. (Bacteroİdes fragilis dahil), anaerop koklar (Peptococcus spp. ve Peptostreptococ­cus spp. dahil, Klebsiella spp-

Septisemi

Etken mikroorganizmalar: Streptococcus spp. (S pneumoniae (D pneumoniae) dahil, enterokoklar hariç). Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyenler dahil), Escherichia cali, Bacteroİdes spp.(Bacteroides fragilis dahil), Klebsiella spp., Serratia spp.

Derinin Yüzey el ve Derin Enfeksiyonları

Etken mikroorganizmalar: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyenler dahil), Staphylococcus epidermidis, Esherichia coli, Klebsiella spp. Streptococcus spp., Streptococcus spp. (S pyogenes (A grubu beta-hemolitik streptokoklar) dahil, enterokoklar hariç), Proteus mirabilis, Serratia spp., Enterobacter spp., Bacteroİdes spp. (Bacteroİdes fragilis dahil), anerop koklar (Peptococcus spp. ve Peplostreptococ­cus spp. dahil).

Kemik ve Eklem Enfeksiyonları

Etken mikroorganizmalar: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyenler dahil), Streptococcus spp. (enterokoklar hariç), Proteus mirabilis, Bacteroİdes spp., anaerop koklar (Peptococcus spp. ve Peptostreptococ­cus spp. dahil).

Menenjit

Etken mikroorganizmalar: Haemophilus influenzae.

CEFİZOX ayrıca, çocuklarda ve büyüklerde Streptococcus pneumoniae tarafından meydana getirilmiş sınırlı sayıdaki menenjit vakasının tedavisinde de başarılı olmuştur.

Zayıf düşmüş, bağışıklık mekanizmaları zayıflamış ya da nötropenili hastalar dahil olmak üzere, ağır enfeksiyonlu hastaların tedavisinde CEFİZOX etkili bulunmuştur.

Aerop Gram-negatif mikroorganizmaların ve diğer sefalosporinlere, aminoglikozitlere ya da penisilinlere dirençli mikst mikroorganizmaların yol açtığı enfeksiyonlar CEF1ZOX tedavisine cevap vermektedir. Pseudomonas aeruginosa'dan ileri gelen bazı idrar yolu enfeksiyonlarının ciddi niteliği ve birçok Pseudomonas türünün CEFİZOX’a orta ölçüde duyarlı olması nedeniyle, bu tür enfeksiyonlarda yüksek CEFİZOX dozları kullanılmalı, kısa sürede cevap alınmazsa başka bir tedaviye geçilmelidir.

Ağır enfeksiyonlarda CE1 İZOX, aminoglikozitlerle birlikte kullanılmıştır (Uyarılar/Önlemler bölümüne bkz.). CEFİZOX’u diğer antibiyotiklerle birlikte kullanmadan önce, kontrendikasyonlar, uyarılar, önlemler ve olumsuz reaksiyonlar açısından, bu antibiyotiklerle ilgili kullanım bilgisi gözden geçirilmelidir. Böbrek fonksiyonları dikkatle izlenmelidir.

4.2 Pozoloji ve uygulama şeklî

CEFİZOX 500 mg IM yalnız intramüsküler yoldan kullanılır. Damar içine uygulanmaz.

Pozoloji, uygulama sıklığı ve süresi:

Ortalama doz 8–12 saatte bir 1–2 gramdır. Uygun dozaj, hastanın durumuna, enfeksiyonun şiddetine ve etken mikroorganizmanın duyarlığına göre belirlenir.

CEFİZOX dozajı için genel ilkeler _____________­_________________________

Günlük doz (g) Uygulama sıklığı ve yolu

Enfeksiyon _____________­____________________

İdrar yolu (komplikasyonsuz) I

12 saatte bir 500 mg im

8–12 saatte bir 1 g im.

8 saatte bir 1 g im.

8–12 saatte bir 2 g im* bölünerek değişik kas kitlelerine

Diğer bölgelerdeki enfeksiyonlar 2–3

Ağır veya tedaviye dirençli 3–6 enfeksiyonlar

* 2 gramlık intramüsküler dozlarda, doz

uygulanmalıdır.

Pseudomonas aeruginosa'nm etken olduğu idrar yolu enfeksiyonlarının ciddi niteliği ve birçok Pseudomonas türünün C1 TİZO.X’a orta ölçüde duyarlı olması nedeniyle, bu tür enfeksiyonlarda yüksek dozlar kullanılmalı, kısa sürede cevap alınmazsa, başka bir tedaviye geçilmelidir.

Gonore tedavisinde, mutat olarak, intramüsküler yoldan 1 g’hk tek bir doz uygulanır,

Bakteriyel septisemi, lokalize parankimal abse (örn. karın-içi abseleri), peritonit ya da şiddetli ve hayatı tehdit edici enfeksiyonlarda intravenöz yoldan uygulanabilen CE1'İZ()X formülasyonları tercih edilmelidir.

Parenteral Solüsyonun Hazırlanması

İntramüsküler uygulama için sulandırılması: 500 mg’lık flakon içeriği, çözücü ampulde bulunan % 0.5 lidokain hidroklorür solüsyonu katılarak çözülür. İYİCE ÇALKALANIR.

Sulandırıldıktan hemen sonra kullanılmalıdır. Ancak, hemen kullanmak mümkün değilse, oda sıcaklığında 8 saat, buzdolabında 24 saat saklanabilir. Sulandırıldıktan sonra solüsyonun rengi sarı ile amber arasında olabilirse de antibakteriyel etkisi değişmez. Parenteral ilaçlar uygulamadan önce partikül açısından kontrol edilmelidir. İçinde partikül görülen solüsyonlar kullanılmamalıdır.

Uygulama şekli:

İntramüsküler enjeksiyonlar, büyük bir kas kitlesi içine derin olarak yapılır. 2 g’lık doz uygulamalarında, doz bölünerek değişik kas kitlelerine uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Esas olarak idrar yoluyla atılır bu nedenle böbrek yetmezliği olgularında doz ayarlaması gerekir.

Böbrek fonksiyonları bozuk olan hastalar

Böbrek fonksiyonları bozuk olan hastalarda Cl-J İZOX dozu ayarlanmalıdır. Başlangıç (yükleme) dozu, intramüsküler yoldan 500 mg – 1 g’dır. Daha sonra, aşağıda bildirilen idame dozları uygulanır.

Yalnızca, serumdaki kreatinin düzeyinin bilindiği durumlarda; kreatinin klİrensi aşağıdaki formüle göre hesaplanabilir.

Ağırlık (kg) x (140 – yaş)

Erkeklerde kreatinin klirensi =----------------------------------------------

72 x serum keratinin (mg/100 mL)

Kadınlarda yukarıda bulunan değerin 0.85’i alınır.

Böbrek fonksiyonları bozuk olan erişkinlerde dozaj

Kreatinin klirensi (mL/dak)

Böbrek fonksiyonu

Orta şiddette

enfeksiyonlar

Hayatı tehdit eden enfeksiyonlar

79–50

Hafif yetmezlik

Her 8 saatte 500 mg

Her 8 saatte 0.75–1.5 g

49–5

Orta-ağır yetmezlik

Her 12 saatte 250–500 mg

Her 12 saatte 0.5–1 g

4–0

Diyaliz hastaları

Her 48 saatte 500 mg, ya da her 24 saatte 250 mg

Her 48 saatte 0.5–1 g, ya da her 24 saatte 0.5 g

Pediatrik popülasyon;

(T1'İZOX 500 mg IM’nin bebek ve çocuklarda etkinliği ve güvenilirliği henüz gösterilmemiş olduğundan bu yaş grubundaki hastalarda kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

CLFİZOY yaşlılarda genç erişkinlerle aynı özelliklerle kullanılır.

4.3 kontrendikasyonlar

C1'1'İZ()X 500 mg IM, sefalosporin türü antiboyotiklere ve lokal anesteziklere aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.

Lidokain ve/veya amid tipi lokal anesteziklere bilinen alerjisi olanlarda, ağır kalp yetmezliğinde, intravenöz uygulamada, 30 aylıktan küçük infantlarda, kalp bloğu olanlarda (2. veya 3. safha, pacemaker olmadan), ciddi sinoatriyal bloğu olanlarda (pacemaker olmadan), birinci sınıf antiaritmiklerde (kinidin, flekanİd, disopramid, prokainamid) kullanımı kontrendikedir.

4.4 Özel kullanım uyarılan ve önlemleri

CITİZOX tedavisine başlamadan önce, hastanın daha Önce sefalosporinlere, penisilinlere ya da başka İlaçlara aşırı duyarlılık reaksiyonu gösterip göstermediği araştırılmalıdır. Penisiline aşırı duyarlı olan hastalarda bu preparat büyük bir dikkatle kullanılmalıdır. Herhangi bir maddeye ve Özellikle ilaçlara alerjik olan hastalara antibiyotik verilirken dikkatli olmalıdır. Akut aşırı duyarlılık reaksiyonlarında adrenalin uygulanmalı ve diğer acil önlemlere başvurulmalıdır.

En yaygın aşın duyarlılık reaksiyonları arasında cilt döküntüleri, ürtiker, eozinofıli, ateş sayılabilir.

Bütün geniş spektrumlu antibiyotiklerde olduğu gibi, CTHZOX da mide-barsak hastalığı, özellikle kolit geçirmiş hastalara dikkatle uygulanmalıdır. Bütün antibiyotiklerde olduğu gibi uzun süreli kullanım sonucu CEFİZOX’a duyarlı olmayan mikroorganizmalar üreyebilir.

Sefalosporin uygulaması, Benedict, Fehlİng ve Clinitest metotlarıyla (enzimatik yöntemler hariç) yalancı pozitif reaksiyona yol açabileceği için dikkatli olunmalıdır.

CEFİZOX, böbrek fonksiyonlarında değişime yol açmamakla birlikte, Özellikle yüksek dozlann uygulandığı ağır enfeksiyonlarda, hastanın böbrek fonksiyonları değerlendiril­melidir. Ciddi böbrek bozukluğu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Seftizoksimin uygulanmasına bağlı olarak hemolitik anemi ve şok görülebilir.

Yeterli beslenemeyen veya parenteral yolla beslenen hastalarda K vitamini eksikliği semptomları oluşabileceği için bu hastalarda dikkatli olunmalıdır.

4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşim ve diğer etkileşim şekilleri

CEFİZOX tek başına nefrotoksik değildir. Buna karşılık, diğer sefalosporinlerle ve aminoglikozitlerle birlikte kullanıldığında nefrotoksik reaksiyonlar bildirilmiştir. CEFİZOX ile birlikte veya kısa bir süre Önce oral probenesid uygulanırsa seftizoksimin renal tübüler sekresyonunda azalma olur ve bu durum ilacın daha yüksek ve uzun süreli serum konsantrasyon­larının oluşmasına yol açar.

Diüretiklerle (furosemid gibi) birlikte tedavi sırasında böbrek bozukluğu artabilir. Mekanizması bilinmemektedir fakat diğer sefalosporinlerle de bu tarz bozukluklar gözlenmiştir. 500 mg seftizoksim içeren flakonda 1.5 mmol Na bulunmaktadır. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır. Sefızoksim BCG ve tifo aşısı düzeyi/etkisini azaltabilir. Birlikte kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

CEFİZ.OX 500 mg IM’nİn bebek ve çocuklarda etkinliği ve güvenilirliği henüz gösterilmemiş olduğundan bu yaş grubundaki hastalarda kullanılması önerilmez.

4.6 gebelik ve laktasyonda kullanım

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlar üzerinde yeterli ve kontrollü bir inceleme bulunmadığından bu ilaç gebelikte, yalnızca kesinlikle gerekli olduğu durumlarda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

CE1 İZOX, düşük konsantrasyonlarda anne sütü yoluyla atılır. Emziren annelere CE1İZOX uygulanırken dikkat gösterilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

CEFİZOX’un üreme yeteneği ve fertilite üzerine olumsuz bir etkisinde ilişkin veri bulunmamaktadır.

4.7 Araç ve makine kullanmaya etkisi

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.

4.8 i̇stenmeyen etkiler

Klinik çalışmalarda plasebodan daha fazla bildirilen ve eldeki verilerin nedensellik açısından en iyi şekilde değerlendirilmesi sonucunda spiramisin tedavisiyle İlişkisi en azından muhtemel olduğu kabul edilerek tanımlanan advers etkiler, izleyen sınıflama kullanılarak aşağıda listelenmiştir: Çok yaygın >1/10; yaygın >1/100 ile <1/10; yaygın olmayan >1/1000 ile <1/100; seyrek >1/10000 ile < 1/1000; çok seyrek <1/10000; bilinmiyor (eldeki verilerden tahmin edilemiyor)

Seftizoksim genellikle iyi tolere edilir. En sık rastlanan (%1’den yüksek, %5’den düşük) yan etkiler şunlardır:

Kan ve lenf sistemi:

Yaygın olmayan: 1 ;ozinofilİ. trombositoz

Bilinmiyor: Aplastik anemi, protrombin zamanında uzama, hemoraji, pansitopani ve agranulositoz

Bağışıklık sistemi:

Bilinmiyor: serum hastalığı

Gastrointestinal sistem:

Seyrek: Diyare, bazen kusma ve bulantı

Bilinmiyor: Antibiyotik tedavisinden sonra psödomembranöz kolit semptomları görülebilir.

Hepatobilier sistem:

Yaygın olmayan: Karaciğer enzimlerinde (SGOT,SGPT ve alkalen fosfataz) geçici yükselme.

Seyrek: Biluribinde artış

Deri 'c deri altı dokusu bozuklukları:

Yaygın olmayan: Aşın duyarlılık, deri döküntüsü, kaşıntı, ateş.

Seyrek: Uyuşukluk ve anafdaksi

Bilinmiyor: Stevens-Johnson sendromu, eritema multİform, toksik epidermal nekroliz

Ürogenital sistem:
(>eıu'[ bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar:
Laboratuvar bulguları:

Yaygın olmayan: Bazı hastalarda Coombs testi pozitif bulunmuştur

Seyrek: BUN ve kreatiııin düzeyinde geçici yükselmeler.

Çok seyrek: Ölümcül olabilen hemolitik anemi dahil anemi, ender olarak nötropeni, lökopeni ve trombositopeni bildirilmiştir.

Bilinmiyor: LDH değerinde artış

Bazı sefalosporinlerin özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda dozaj düşürülmediğinde nöbetleri tetİklediği bildirilmiştir. Eğer nöbetler ilaç tedavisi ile bağlantılıysa tedavi kesilmelidir ve antikonvülsan tedaviye başlanmalıdır.

özel popülasyonlara ilişkin bilgiler:

Böbrek yetmeliği olanlarda doz ayarlaması gerekir (bakınız bölüm 4.2).

Pediyatrik popülasyon:

CEFtZOX 500 mg’nin bebek ve çocuklarda etkinliği ve güvenilirliği henüz gösterilmemiş olduğundan bu yaş grubundaki hastalarda kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarla genç erişkinler arasında bir fark bulunmamaktadır.

4.9 doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda semptomatik tedavi yapılmalıdır.

5. farmakoloji̇k özelli̇kler

5.1 farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Sefalosporin, ATC kodu: J01D A22

(TFİZOX 500 mg IM, intramüsküler yoldan kullanılmak üzere hazırlanmış, steril, apirojen, yarı-sentetik, geniş spektrumlu, beta-laktamaz enzimlerine dirençli, sefalosporin grubundan bir antibiyotiktir.

Etki mekanizması

Seftizoksim, bakteriyel hücre duvarı sentezini inhibe ederek bakterisit etki gösterir. Seftizoksim, beta-laktamaz (penisilinaz ve sefalosporinaz) enzimlerinin büyük bir çoğunluğuna dirençlidir. Aerop, anaerop, Gram-pozitif ve Gram-negatif bakterilerin ürettiği Richmond Tip I, II, III ve TEM IV enzimleri bu arada sayılabilir.

Seftizoksim, aşağıda bildirilen Gram-pozitif ve Gram-negatif mikroorganizmalara hem in vitro olarak hem de klinikte hastalık yaptıkları durumlarda etkili bulunmuştur.

Gram-Pozitif Aerop Bakteriler:

Staphylococcus spp: Penisilinaz üreten ve üretmeyen Staphylococcus aureus ve Staphylococcus epidermidis etki alanına dahildir. Metisiline dirençli stafılokoklar, sefalosporinlere ve bu arada seftizoksime de dirençlidir. Streptococcus spp: Streptococcus pneumoniae (eski adıyla Diplococcus pneumoniae) ve Steptococcus pyogenes etki alanına dahildir.

Not: Seftizoksim, in vitro olarak, enterokokların birçok türüne (örn. Sfaecalis) etkisiz bulunmuştur.

Gram-Negatif Aerop Bakteriler:

Klebsİella spp. {K pneumoniae dahil), Escherichia coli, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Morganella morganii (eski adı: Proteus morganiİ), Providencia rettgeri (eski adı: Proteus rettgeri), Serratia spp. (S marcescens dahil), Enterobacter spp. Pseudomonas spp. (P aeruginosa dahil), Haemophilus spp. (// influenzae'nm ampilisine dirençli suşlan dahil), Neisseria gonorrhoeae.

Anaerop Bakteriler:

Bacteroides spp. {Bacteroides fragilis dahil), anaerop koklar {Peptococcus spp. ve Peptostreptococ­cus spp. dahil).

Seftizoksim, genel olarak Acinetobacter türlerine etkilidir.

Seftizoksim aşağıda belirtilen mikroorganizmalara in vitro olarak etkilidir, fakat bu etkinin klinik anlamı henüz belirlenmemiştir.

Gram-Pozitif Bakteriler:

Corynebacterium diphiheriae.

Gram-Negatif Aerop Bakteriler:

Shigella spp. Providencia stuartii, Salmonelîa spp., Aeromonas hydrophilia, Yersinia enterocolitica, Moraxella spp., Pasteurella multocida, Neisseria meningitidis, Citrobacter spp.

Anerop Bakteriler:

Actinomyces spp., Veillonella spp., Euhacterium spp., Closlridium spp., Fusobacterium spp., Bifîdobacterium spp., Propionibacte­rium spp.

(Not: Clostridium difficile’ma birçok suşu dirençlidir.)

5.2 farmakokinetik özellikleremili̇m:

Enjeksiyon yoluyla uygulanan bir preparat olduğundan uygulanan ilacın hemen tümü vücuda aktarılmış olur.

Dağılım:

500 mg ve 1 g seftizoksim sodyumun intramüsküler yoldan uygulanmasından sonra serumda oluşan antibiyotik konsantrasyonları ve süreleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

İntramüsküler Uygulamadan Sonra Serum Konsantrasyonları (mcg/mL)_______

500 mg 13.3 13.7 9.2 4.8 1.9 0.7

1 g _________36.0 39.0 31.0 ________15.0 6.0 _________3.0

Seftizoksim, serebrospinal sıvı (beyin zarlarının iltihaplı olduğu hastalarda), safra, ameliyat yarası sıvısı, plevra sıvısı, gözdeki aköz hümör, asit sıvısı, periton sıvısı, prostat sıvısı ve tükürük, kalp, safra kesesi, kemik, safra yolları, periton, prostat, uterus dokusunda terapotik antibiyotik düzeyleri sağlar.

Biyotransforma­syon:

CEFt7.OX metabolize olmaz.

Eliminasyon:

Seftizoksimin serumda yarılanma süresi yaklaşık 1.7 saat olarak bulunmuştur. Kan serumundaki proteinlere bağlanma oranı %30’dur. Seftizoksim, vücutta metabolize olmaz. Bileşimi değişmeden, 24 saat içinde böbrek aracılığıyla dışarı atılır. İdrarda yüksek konsantrasyonlara ulaşır. 1 gramlık dozun intravenöz uygulanımmdan 2 saat sonra idrardaki antibiyotik konsantrasyonu 1 mL’de 6000 mcg’dır. Probenesid, ilacın tübüler sekresyonunu yavaşlatarak kanda daha yüksek ve daha uzun süreli antibiyotik konsantrasyonları sağlar.

Doğrusallık/Doğru­sal olmayan durum: CEFİZOX doz doğrusallığı gösterir.

Hastalardaki karakteristik özellikler

Yaşlılar:

Yaşlılarda bir farklılık göstermez.

Böbrek yetersizliği:

Böbreklerden atıldığı için doz ayarlaması gerektirir (bakınız bölüm 4.2).

Karaciğer yetersizliği:

CEFİZOK karaciğer yetersizliğinde doz ayarlaması gerektirmez.

Cinsiyet:

Cinsiyet farkı söz konusu değildir.

Çocuklar ve adölesanlar:

Adölesanlarda genç erişkinlerdeki özelliklerle kullanılır. (T1İZ()X 500 mg IM’nin bebek ve çocuklarda etkinliği ve güvenilirliği henüz gösterilmemiş olduğundan bu yaş grubundaki hastalarda kullanılması önerilmez.

5.3 klinik öncesi güvenlilik verileri

Seftizoksimin karsinojenik özellikleri, uzun süreli hayvan deneylerinde araştırılmamıştır.

In vitro bakteri hücre araştırmasında (Ames testi), 0.001–0.5 pg konsantrasyon­larında mutajenik etki gözlenmemiştir. Hayvanlara 7500 mg/kg’a varan dozlarda uygulandığında, in vivo fare mikronükleus testi İle, mikronükleus artışı görülmemiştir.

Sıçanlarda yapılan araştırmalarda, günde 1000/mg/kg’a etkilememiştir.

varan dozlarda fertiliteyi

6. farmasöti̇k bi̇lgi̇ler

6.1 yardımcı maddelerin listesiher çözücü ampüldelidokain hidroklorür monohidrathidroklorüre eşdeğer)sodyum hidroksitkadar)enjeksiyonluk su

Bilinen bir geçimsizliği yoktur. Herhangi bir geçimsizlik sorunu ile karşılaşmamak için belirtilen çözücü ampul ile çözülerek kullanılmalıdır.

6.3 raf ömrü

Raf ömrü 36 aydır.

6.4 saklamaya yönelik özel tedbirler

CEI:İZOX aşırı ışıktan korunmalı ve 30°C altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Sulandırıldıktan sonra hemen kullanılmalıdır. Ancak hemen kullanmak mümkün değilse oda sıcaklığında 12 saat, buzdolabında (2°C- 8°C) 48 saat saklanabilir.

6.5 ambalajın niteliği ve içeriği

CTF1/()X 1 g IM enjeksiyon için toz içeren flakon: Kutuda, butil tıpa, flip-off kapaklı, renksiz tip III cam flakonda toz (1 adet) ve 2ml % 0.5 lidokain içeren, renksiz tip I cam ampulde çözücü (1 adet).

6.6 Tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler Kullanılmamış ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği” ne uygun olarak imha edilmelidir.

7.

EİP Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş.

Büyükdere Cad. Ali Kaya Sok. No.5 Levent 34394, İstanbul

8. RUHSAT NUMARASI (LARI)

09.04.2010 –224/35

9. İLK RUHSAT TARİHİ /RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi:

Ruhsat yenileme tarihi: